Zatražite prezentaciju: info@topomatika.rs

 

 

Računalni model za konstruiranje i izradu alata >>

 

Razvoj novih proizvoda ili alata često se temelji na postojećim proizvodima ili fizičkim modelima. Njih treba rekonstruirati u nekom od CAD sustava, kako bi se dobio računalni model prikladan za daljnje projektiranje...(više...)

  Reverzibilno inženjerstvo: računalni model - rekonstrukcija fizičkog modela
 

Dinamička analiza strojeva za obradu metala deformiranjem >>

 

Optičkim 3D dinamičkim mjerenjem pomaka beskontaktnim stereo sustavom PONTOS može se znatno povećati vijek trajanja alata, smanjiti troškove proizvodnje i optimizirati proizvodne procese...(više...)

  PONTOS mjerenje u proizvodnom okruženje
 

Kontrola ispravnosti alata za proizvodnju poklopca depilatora

 

U svrhu kontrole ispravnosti alata za proizvodnju sustavom ATOS skeniran je poklopac depilatora. Usporedbeno mjerenje provedeno je kako bi se ustanovila odstupanja proizvedenog primjerka poklopca od konstruiranog.

  Usporedba izrađenog pimjerka poklopca - sensitive cup sa CAD modelom
 

CAD model uzorka plastične boce za projektiranje alata

 

Detaljnom 3D digitalizacijom postojećeg uzorka plastične boce pomoću ATOSa i rekonstrukcijom u Geomagic Studiju u kratko smo vrijeme dobili CAD model za razvoj alata koji je u potpunosti odgovarao fizičkom originalu boce.

  Rekonstrukcija CAD modela plastične boce
 

Optimiranje alata za oblikovanje lima

 

Sustav ARGUS ubrzava optimiranje procesa oblikovanja lima uz istovremenu provjeru faktora sigurnosti. Primjer prikazuje uspješnu modifikaciju alata za štancanje zahvaljujući mjerenju sustavom ARGUS.

  ARGUS: Optimiziranje alata za štancanje lima
 
topomatika logo