ZEISS Industrial Quality Solutions – industrijske tehnologije 3D merenja

Carl Zeiss GOM Metrology GmbH, poznat kao GOM GmbH do 2019. godine i akvizicije od strane ZEISS Grupe, je globalni industrijski proizvođač iz Nemačke koji razvija i proizvodi revolucionarna optička merna rešenja i tehnologije za trokoordinatna merenja oblika i analizu deformacija tekom više od 30 godina.

Merni sistemi su zasnovani na digitalnoj obradi slike. Koriste se za razvoj proizvoda, osiguranje kvaliteta, ispitivanje materijala i komponenti. ZEISS Metrology proizvodi merne skenere kao i softverske pakete za evaluaciju za koje pruža obuku korisnika i stručnu podršku. ZEISS Metrology industrijska metrološka rešenja omogućavaju proizvođačima širom sveta da optimizuju procese, smanje troškove i ubrzaju
proizvodnju.

Grupacija ZEISS započela je svoj poslovni put kao radionica za preciznu mehaniku i optiku 1846. godine u Jeni u Nemačkoj. Danas razvija i distribuira opremu za proizvodnju poluprovodnika, mernu tehnologiju i opremu za kontrolu kvaliteta u industriji, mikroskope, medicinsku tehnologiju, sočiva za naočare, filmske
kamere i foto-aparate.

Poslovna grupa ZEISS Industrial Metrology, podružnica ZEISS grupe, je vodeći proizvođač multidimenzionalnih metroloških rešenja. To uključuje trokoordinatne merne uređaje, optičke i multi-senzorske sisteme i softver za merenje za automobilsku, avijacijsku, metaloprerađivačku, plastičnu i medicinsku industriju. Inovativne tehnologije kao što je 3D rendgenska metrologija (kompjuterska tomografija) za kontrolu kvaliteta proizvoda i praćenje zaokružuju ZEISS ponudu.

Integracijom kompanije GOM u ZEISS Industrial Kualiti Solutions, sav metrološki softver kompanije ZEISS je objedinjen, pa je GOM Inspect softver postao ZEISS INSPECT, centralni element portfelja metroloških softvera.