ATOS ScanBox – automatizovani optički 3D merni uređaj

ATOS Scanbox automatizirano 3D mjerenje i inspekcija

ATOS ScanBox je „plug-and-play” merna ćelija za potpuno automatizovanu 3D digitalizaciju i kontrolu.
ATOS ScanBox povezuje optimizovane industrijske komponente, mobilnost i maksimalnu bezbednost u standardizovani 3D merni uređaj.

Koordinatni merni uređaj

ATOS ScanBox je optički 3D merni uređaj za koji je visina ulaganja uporediva s tradicionalnim trokoordinatnim mernim uređajima. Međutim, ATOS ScanBox omogućava potpuno merenje površina objekata svih dimenzija, lako razumljivu vizuelizaciju rezultata, jednostavno pronalaženje problema i generisanje sveobuhvatnih mernih izveštaja.

 

„Plug & Play” rešenje

Potpuno „plug & play” rešenje uključuje sve što je potrebno za automatizovanu digitalizaciju i kontrolu pa ne treba planirati dodatna ulaganja. Za rad merne ćelije potrebna je samo jedna utičnica na mestu upotrebe.

ATOS industrijski 3D skener

Ugrađeni optički Atos 3D skener s integrisanom fotogrametrijom uključuje proverene ZEISS tehnologije trostrukog skeniranja (Triple Scan) i plave svetlosti (Blue Light). Ove dokazane tehnologije omogućavaju još detaljniju digitalizaciju i brže merenje objekata različitih dimenzija i geometrije , topologije površina, tehnologija obrada, bez obzira na svetlosne uslove okoline.

Uređaj male površine, a velikih mogućnosti

Iako je za standardni ATOS ScanBox serije 5 potrebno samo 11 m2 površine, moguće je meriti objekte veličine do 2 m3. ATOS ScanBox je dostupan i u manjoj varijanti, za merenje manjih delova, koja zahteva prostor od samo 5 m2 . Veća varijanta ATOS ScanBox 6130 dizajnirana je tako da se veliki objekti dimenzija do 3 m i težine do 2000 kg mogu jednostavno uneti dizalicom ili viljuškarom. Najmanji ScanBox s robotski upravljanim ATOS Core skenerom, idealan za potpuno automatizovanu 3D digitalizaciju i inspekciju malih i srednjih objekata, meri predmete mase do 100 kg i dimenzija do 0,5 m.

Mobilna, automatska kontrola kvaliteta

Mobilni industrijski ATOS ScanBox se brzo postavlja i ne zahteva nikakvo pričvršćivanje za pod niti posebna merna postolja. ATOS ScanBox može se lako transportovati od fabrike do fabrike ili od jedne do druge lokacije tako da pruža podršku za proizvodnju i lansiranje novih proizvoda.

Celovito rešenje, a samo jedan izvor

ZEISS-ov ATOS ScanBox je celovito rešenje iz jednog jedinog izvora: hardver, softver, korisnička podrška, osiguranje, dokumentacija … Rezultat je potpuno integrisano rešenje koje koristi samo isprobane, pouzdane industrijske komponente, posebno proverene tako da rade savršeno usklađeno.

Kratki rokovi isporuke

Organizovanje ZEISS-ove proizvodnje omogućava isporuku i instalaciju merne ćelije Atos ScanBox za nekoliko nedelja. Njeno postavljanje ne zahteva nikakvo dodatno planiranje na mestu rada. Uključuje potpunu izjavu o usklađenosti, dokumentaciju, obuku i lokalnu podršku korisnicima širom sveta, smanjujući vreme implementacije i troškove održavanja.

ATOS ScanBox verzije:

Automatizirana mjetna ćelija za male uzorke

ATOS ScanBox 4105

Tokom serijske proizvodnje treba proveravati složene konture i geometriju brizganih i livenih proizvoda, savijenih i štancovanih delova, kao i pripadajućih alata i kalupa. ATOS ScanBox 4105 može se koristiti s ATOS senzorima za merenje najmanje jednog mernog polja od 80 x 60 x 60 mm³. Tako se mogu meriti sitni detalji veličine reda desetih delova milimetra.

Automatizirani CMM
ATOS ATOS Scanbox automatizirana mjerna ćelija

ATOS ScanBox 5108 i 5120

ATOS ScanBox 5108 se može koristiti za objekte veličine do 800 mm. Zbog malih dimenzija, sistem često koriste proizvođači turbina, ventilatora i livenih kućišta. Ovaj model se može koristiti u kontroli lopatica turbina za merenje radijusa i kontura s detaljnom rezolucijom od više od 20 mernih tačaka po milimetru.

ATOS ScanBox 5120 se može koristiti za merenje delova veličine do 2000 mm. Zato se ovaj model uglavnom koristi za merenje velikih delova, kao što su komponente automobila. ATOS ScanBox 5120 je takođe dokazao svoju efikasnost u primenama u području livenja i kovanja kao što su kontrola livenih delova, kalupa i modela.

Automatizirana kontrola velikih uzoraka

ATOS ScanBox 6130

ATOS ScanBox 6130 se obično koristi u proizvodnji i kontroli kvaliteta ili u razvoju proizvoda i probnom radu alata. Ovaj merni uređaj može meriti izuzetno velike i teške delove, kao što su odlivci i alati. Ima širok ulaz od 3,1 m koji omogućava upotrebu mašina za utovar, kao što su dizalica, viljuškari ili kamioni s paletama. Idealan je za serijski rad.

Automatizirana kontrola i 3D mjerenje automobilskih dijelova

ATOS ScanBox serija 7

Za merenje izuzetno velikih delova, veličine do 6 metara, GOM je razvio novu 8-osnu kinematiku. 8 stepeni slobode, kombinacija linearne ose, dizanja pod uglom i zglobnog robota s integrisanim kablovskim kanalom omogućavaju veliku fleksibilnost u pozicioniranju senzora. ATOS ScanBox 7 se prvenstveno koristi u uhodavanju alata i u automobilskoj industriji za velike delove kao što su bočne strane automobila. Sistem se može nadopuniti radnim područjem rotacijskog stola koji odgovara ATOS ScanBoxu 6130 i omogućuje dodatna merenja komponenata srednjih gabarita.

Automatizirana kontrola cijelih karoserija

ATOS ScanBox serija 8

8-osna kinematika omogućava merenje celih automobila iz svake perspektive, a zahteva malo prostora. Ovaj merni sistem može meriti cela vozila iznutra i spolja. Uglavnom se koristi u za inspekcije gotovih vozila, kao i za kontrolu kvaliteta karoserija. Merenja nekoliko delova mogu se praktično spojiti da bi se procenile informacije o poklapanju i delovi linearno poravnali. ATOS ScanBox Series 8 se može produžiti za jedan ili dva radna područja rotacionog stola.

VIDEO: ZEISS ScanBox serija 5 za unapreeđeno 3D optičko meriteljstvo

VIDEO: ZEISS eMobiliti rešenje u akciji: Inspekcija ladice za baterije

VIDEO: ATOS ScanBox serije 8: Inteligentni automatizovani 3D skener za kontrolu kvalitete

VIDEO: “Plug and Play” rešenje za automatsku inspekciju kompleksnih predmeta

Automatizirani CMM

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili svoj komentar!