Kontrola oblika i dimenzija injekcijski presovanih delova

 

Za kontrolu oblika i dimenzija injekcijski presovanih delova u industriji plastike koriste se ATOS 3D merni sistemi. Zbog jasnog i preglednog višebojnog 3D prikaza odstupanja kompletne geometrije površina, analiza rezultata merenja je znatno brža i efikasnija u odnosu na druge merne metode. Iskrivljenja i skupljanja su jasno prikazana, što ubrzava razvoj alata i omogućava brži izlazak kvalitetnog proizvoda na tržište.

Visokokvalitetni optički merni sistemi danas daju precizne rezultate, tačnosti uporedive s konvencionalnim koordinatnim mernim uređajima. Prednost im je brzina, beskontaktnost, velika količina izmerenih podataka i fleksibilno korišćenje. Digitalizovani podaci daju vizuelni 3D prikaz objekta i njegova odstupanja od nominalnih vrednosti, a upotrebljivi su i za dalje korišćenje i distribuciju.

Sve veći broj kompanija uključuje GOM sertifikovane optičke merne sisteme u svoje merne službe, ne samo zbog tačnosti, nego da bi merenje bilo bliže proizvodnji i garantovalo popunu kontrolu kvaliteta proizvoda. Osim toga, jasni prikaz odstupanja različitim bojama omogućava brzu analizu iskrivljenja i skupljanja i tako ubrzava optimizaciju alata.

Automatizirani CMM