ATOS Triple Scan – vrhunski industrijski 3D digitalizator

Industrijski 3D digitalizator

ATOS Triple Scan je mobilni 3D digitalizator nove generacije koji je razvijen po potpuno novoj jedinstvenoj tehnologiji.

GOM je razvio posebnu novu tehnologiju merenja i projektovanja. Pomoću ove tehnologije, ATOS Triple Scan, uz visoku tačnost i poboljšano merenje sjajnih površina, daje potpune podatke o složenim objektima s dubokim rupama ili finim rubovima kao što su, na primer, lopatice turbina. Time se smanjuje broj pojedinačnih skeniranja i olakšava rukovanje mernim sistemom.

Trostruko skeniranje

Jedinstvena tehnologija značajno smanjuje broj pojedinačnih skeniranja čak i kod složenih ili sjajnih površina.

Tehnologija plave svetlosti

Plavo svetlo uske talasne dužine omogućava sprovođenje preciznih merenja i digitalizacije, potpuno nezavisno od uslova osvetljenja okoline.

3D skener visoke rezolucije

Sa samo jednom senzorskom glavom postiže se visoka rezolucija i tačnost rezultata za male i velike objekte.

ATOS koristi merne kamere visoke rezolucije i specijalno razvijenu optiku za precizno merenje.

Tačnost, rezolucija merenja i merno područje su potpuno prilagodljivi zahtevima primene. Time se postiže najviša rezolucija za izuzetno detaljno merenje malih delova mernog volumena od 38 mm, ili za brzu digitalizaciju velikih objekata mernog volumena do 2 m. Ova fleksibilnost omogućava merenje širokog spektra objekata istom senzorskom glavom, a u kombinaciji sa sistemom TRITOP, ATOS Triple Scan postiže visoku lokalnu rezoluciju i pri skeniranju objekata većih od 30 metara.

Robustan industrijski senzor

Rešenje za sve industrijske merne zadatke i uslove merenja.

Potpuna sigurnost

ATOS 3D digitalizatori su afirmisani u industrijskim proizvodnim lancima. Integracija mernih sistema ATOS u industrijske razvojne i proizvodne procese doprinosi:

  • Skraćivanju vremena potrebnog za početak proizvodnje
  • Optimizaciji kvaliteta komponenata
  • Ubrzavanju proizvodnje
  • Održavanju visokog nivoa kvaliteta tokom celog proizvodnog procesa
  • Uspostavljanju rane analize trendova u proizvodnim procesima
  • Smanjivanju škarta i potrebe za doradom, što smanjuje gubitak vremena i novca
  • Automatizaciji kontrole kvaliteta; poboljšavanju ukupne kontrole kvaliteta s manjim brojem zaposlenih i većom brzinom izvršavanja zadataka.

Automatizacija

Merni sistem je posebno prilagođen potrebama automatske metrologije.

GOM merna sonda

Savršena kombinacija 3D merenja celih površina i pojedinačnih tačaka obezbeđuje potpunu mernu fleksibilnost i prilagodljivost

ATOS merna sonda (Touch Probe) objedinjuje optička i kontaktna 3D merenja. Omogućava brza merenja, čak i u tačkama koje je inače teško izmeriti, direktno poređenje CAD geometrije, merenje primitiva, brza merenja individualnih tačaka i poklapanje u realnom vremenu

3D skeniranje površine optičkim beskontaktnim sistemom ATOS i taktilna merenja mernom sondom sprovode se jednim sistemom i analiziraju u jednom programskom paketu. Osim same merne sonde koju operater drži u ruci, nije potreban nikakav dodatni hardver.

Integrisani sledivi merni i inspekcijski programski paket

GOM u potpunosti razvija i proizvodi svoja programska i hardverska rešenja. Snažni, pouzdani i sledivi programski paketi ATOS Professional i GOM Inspect Professional upravljaju mernom glavom i obrađuju 3D oblake tačaka i izmerene podatke. Preko jednostavnog korisničkog interfejsa programski paketi GOM Inspect Professional i ATOS Professional omogućavaju sprovođenje svih današnjih zadataka u kontroli kvaliteta, proizvodnim procesima i obrnutom inženjeringu.

Vrhunski industrijski skener ATOS Triple Scan je pogodan za razne primene i za 3D digitalizaciju objekata bez obzira na njihove dimenzije. Postupak se jednostavno prilagođava bilo kojoj veličini objekta. Za male, srednje i velike objekte prikazani su kompletni merni postupci, uključujući 3D skeniranje, analizu i inspekciju komponenti i izvoz mernih izveštaja u PDF formatu:

VIDEO: Merenje malih objekata

VIDEO: Merenja objekata srednje veličine

VIDEO: Merenje velikih objekata i taktilno merenje mernom sondom

Prilagodljivo merno područje ATOS Triple Scan-a omogućava brzo i jednostavno merenje velikih i malih objekata, kao i objekata srednje veličine. Prikazano je i taktilno merenje teško dostupnih područja i primitiva GOM mernom sondom.

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili svoj komentar!

GOM certified partner logo