ALIBRE Design – napredni 3D MCAD alat

ALIBRE Design 3D modeliranje

ALIBRE Design donosi komplet opsežnih i robusnih alata za MCAD okruženja i procese usmerene na mašinstvo, omogućavajući inženjerskim idejama put od koncepta do proizvodnje.

Kroz niz naprednih funkcija 3D modelovanja, stvaranja 2D tehničke dokumentacije, integracijom sa sistemima za saradnju i razmenu datoteka i mogućnosti stvaranja realističnih rendera za idealnu vizuelnu prezentaciju projekata, ALIBRE Design donosi funkcionalnost koja vam je potrebna za svakodnevne dizajnerske i inženjerske izazove.

Šta se može uraditi:

3D modelovanje

Od ideje do radnog prototipa u vrlo kratkom roku – Design nudi bogat set alata za 3D modelovanje i stvaranje sklopova najkompleksnijih geometrija. Sve što kreirate može se izmeniti, dopuniti ili izbrisati uz par klikova mišem, što omogućava brzu i jednostavnu iteraciju dizajna. Možete birati način kako kreirate modele: parametrijski, zadavanjem tačnih predefinisanih mera ili direktnim uređivanjem na samom modelu – u oba slučaja modeli su nakon izvoza u standardne formate spremni za proizvodnju, glodanje ili 3D štampanje.

Oblikovanje limova

Ako Vaš radni proces zahteva stvaranje profilnih Iimova, Design Vam može pomoći setom funkcija koje su specijalizovane za ovu oblast (kreiranje prirubnica, zatvorenih uglova, složenih ispuna i prelaza, udubljenja i slično). Navedeni alati potpuno menjaju ustaljene procese oblikovanja limova i time obezbeđuju brzinu i tačnost dizajnerskog procesa.

Izrada 2D dokumentacije

Niz alata za efikasniji rad kod izrade 2D dokumentacije uz interaktivni pristup – kada promenite 3D model, svi povezani nacrti se automatski ažuriraju, uključujući i beleške, poglede, preseke itd.

Direktno uređivanje

Set alata koji nadopunjuje radne procese kod kojih se istorija modelovanja ne beleži – omogućava jednostavno menjanje veličina rupa ili pomeranje kompletnih segmenata modela bez potrebe da se uređuju ili menjaju parametri celine.

Fotorealistični renderi

Poseban skup alata posvećen je vizuelnom prikazu projekata kroz stvaranje vizuelno privlačnih i razumljivih izveštaja, ali i pojedinačnih fotografija za veb-sajtove, brošure ili video.

Dynamics za Design

Funkcije alata Dynamics omogućavaju naprednu analizu pokreta i pomeranja modela – moguće je podesiti pokretne elemente korišćenjem povratnih veza stvorenih u sastavnici. Moguće je i iscrtati i grafički prikazati brzinu, poziciju, rotaciju i druge vrednosti za svaki segment modela.

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili svoj komentar!

Alibre Design