Geomagic haptički uređaji

Haptički uređaj za virtualno modeliranje

Geomagic haptički uređaji | TopomatikaHaptički uređaji  omogućavaju računaru da korisniku stvori osećaj dodira. Haptički interfejsi omogućavaju pažljivo kontrolisanu povratnu silu prstima korisnika tako da korisnik ima osećaj kao da dira objekat.

Geomagic  haptički uređaji pružaju pravi trodimenzionalni ulaz s povratnom silom, integrišući osećaj dodira u istraživačke i komercijalne primene, kao i u Geomagic Freeform i Geomagic Claytools sisteme za 3D modelovanje.

Ovi uređaji mogu tačno da izmere 3D prostorni položaj (u x, y i z osi) i orijentacije ručnog stilusa. Koriste motore za stvaranje povratne sile na korisnikovim rukama simulirajući dodir i interakciju s virtuelnim objektima. Omogućavaju korisniku da oseti površinu objekta kao da ga dodiruje olovkom ili vrhom prsta. Dostupni su 3DOF (stepeni slobode) i 6DOF modeli.

Phantom linija uključuje Geomagic® Touch™ (pre Sensable ® Phantom Omni ® ), i Geomagic® Touch™ X (pre Sensable ® Phantom ® Desktop TM). Geomagic Touch i Touch X uređaji podržavaju niz pokreta koji liče na pokrete šake.

Geomagic Touch

Geomagic® Touch™

To je ekonomičan paket koji pruža potpuno haptičko iskustvo. Izgrađen od izdržljivog metala i brizgane plastike, nudi šest nivoa slobode osećaja položaja. Prenosni, kompaktni uređaj s izmenjivim stilusom i dva integrisana tastera omogućavaju veliku fleksibilnost.

Pogledajte više o Geomagic Touch na zvaničnom sajtu >>

Geomagic® Touch™ X

Ovo je pristupačan, nagrađivani sofisticirani stoni haptički uređaj s preciznim pozicioniranjem, vernom povratnom silom, jačom silom reakcije i manjim trenjem. Kao i svi GEOMAGIC haptički uređaji, sertifikovan je s komfornim gumenim stilusom za dugotrajno korišćenje.

Pogledajte više o Geomagic Touch X na zvaničnom sajtu >>

Geomagic haptički uređaji se uklapaju u niz komercijalnih, naučnih i istraživačkih primena kao što su:

  • robotska kontrola
  • virtuelna montaža
  • detekcija sudara
  • trening i ocenjivanje sposobnosti
  • molekularno modelovanje
  • rehabilitacija
  • nano manipulisanje
  • 3D modelovanje…

Video: Haptički uređaj Geomagic Phantom Desktop

Geomagic Touch haptički uređaji

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili svoj komentar!

3D System Authorized Partner logo