ATOS Q – nova kompaktna klasa

ATOS Q pouzdan je i svestran, zbog toga savršen za složene merne i kontrolne zadatke. Kompaktni sistem zadovoljava visoke metrološke zahteve.

Pouzdan – pravi ATOS senzor

U gotovo svim industrijama ATOS senzori pozicionirali su se kao optički 3D merni sistemi. Njihov se uspeh zasniva se na preciznoj optoelektronici, robusnom dizajnu senzora i moćnom softveru. ATOS Q nastavlja ovu priču o uspehu: usavršio je trijadu dizajna, tehnologije i performansi.
Rezultat: svestran i kompaktan, pravi ATOS sistem.

ATOS dizajn

ATOS Q posebno je razvijen za industrijsku upotrebu i daje potpuno sledive merne rezultate i u otežanim uslovima. Optički i elektronički sistemi robusnog optičkog 3D senzora otporni su na prašinu i prskanje pa su svi ATOS Q senzori idealni i za premeštanje iz merne sobe u proizvodne pogone. Korisnici će ceniti ATOS Q zbog praktičnosti i jednostavnosti rada.

ATOS tehnologija

ATOS Q daje kvalitetne merne podatke brzo, detaljno i pouzdano omogućavajući lako tumačenje snimljenih podataka. Načelo trostrukog skeniranja ima prednosti u merenju reflektujućih površina i predmeta sa urezima. Ekvalajzer plave svetlosti povećava intenzitet izvora svetlosti i šalje ujednačeno nekoherentno svetlo bez šumova u projekcijsku jedinicu.

Performanse

Zahvaljujući Blue Light ekvilajzeru i brzoj obradi podataka, ATOS Q impresionira izvanrednim performansama. Ekvalajzer plave svetlosti omogućava jako brzu projekciju i toliko je moćan da se čak i površine nepogodne za merenje mogu brzo digitalizovati. Industrijski priključci sa optičkim kablovima imaju visoku propusnost podataka.

Tehnologija plave svetlosti


Precizni uzorak svetlosti projektuje se na površinu objekta, snimaju ga dve kamere koristeći princip stereo kamere. GOM tehnologija upotrebljava uskopojasno plavo svetlo tako da se ometajuća svetlost iz okoline može filtrirati tokom snimanja.

Svestran – ATOS Q odgovara na svaki izazov

Kompaktni senzor ATOS Q je svestran. Rešava složene merne i kontrolne zadatke u ručnom, poluautomatskom ili potpuno automatzovanom radu u ATOS ScanBox 4105.

Ručno

ATOS Q, težine samo 4 kg i kompaktnog dizajna, lagan je i vrlo mobilan. Može raditi na stativu u mernoj prostoriji, ali i kao mobilni senzor u proizvodnji.

Poluautomatski

U kombinaciji sa stativom ili alternativnim stolnim stalkom i rotacijskom pločom GOM ROT 350 ili kompletom za motorizaciju, ATOS Q može se koristiti u poluautomatskom radu.

Automatizovano

ATOS Q postiže maksimalnu efektivnost u ATOS ScanBox 4105. Sistem omogućava brzu i pouzdanu serijsku kontrolu kvaliteta.

Jedna serija, dvije verzije

ATOS Q dostupan je u verzijama 12M i 8M. Senzori snimaju do 2 × 12 miliona ili 2 × 8 miliona koordinatnih tačaka tokom jednog skeniranja. Preciznost, rezolucija i veličina mernog volumena mogu se definisati slobodno.

ATOS Q oblikuje kvalitet

Osmišljen je kao fleksibilan 3D skener za složene merne zadatke i inspekcije u različitim industrijama. Izmenjivi objektivi omogućuju jako precizna merenja malih i srednjih delova. Merni volumen jednostavno se menja zahvaljujući fiksnom položaju kamere.

ATOS Q za osiguranje kvaliteta:

  • u tehnikama aditivne proizvodnje (3D štampanje i druge)
  • plastičnih i brizganih delova
  • u postupcima livenja u pesku, livenja pod pritiskom i livenja u kalupima
  • u postupcima oblikovanja deformisanjem (probijanje/prosecanje, savijanje, presovanje, duboko izvlačenje

Mobilno mjeriteljstvo

Plastične komponente

Ljevarstvo

Automatizirana inspekcija

Kontrola lopatica

Automobilski dijelovi

Kontrola kompletnih karoserija

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

gom_cp