TOPOMATIKA, precizno industrijsko 3D meriteljstvo

TOPOMATIKA Workshop 2018: Serija GOM međunarodnih radionica – 3D metrologija u oblasti livenja

GOM radionice su industrijska platforma za susrete inženjera dizajna, proizvođača opreme i alata, kao i stručnjaka iz oblasti istraživanja i razvoja, proizvodnje i osiguranja kvaliteta. Pružaju uvid u upotrebu optičke 3D metrologije u oblasti livenja Vodeće industrijske kompanije predstaviće primere iz svoje svakodnevne prakse i pokazaće kako im integrisanje optičkih mernih sistema u celi procesni lanac pomaže u skraćenju razvojnih rokova, poboljšanju proizvodnje i profitabilnosti kompanije. Pored ovih korisničkih iskustava, GOM tim uživo predstavlja najnovija dostignuća u 3D metrologiji, kao i merne i inspekcijske softvere.

GOM međunarodna serija radionica „3D metrology in casting and foundry processes” održana je od 1. do 4. meseca 2018. na 42 lokacije od Azije do Amerike. Uz primere primene iz 29 zemalja  i prezentacije uživo, GOM mreža podelila je saznanja o procesima i tehnologiji merenja širom sveta.

GOM-ovi merni uređaji koriste se u postupcima peščanog livenja, livenja pod pritiskom i preciznog livenja da bi se obezbedila dosledna kontrola kvaliteta: od verifikacije simulacija, preko bržeg isprobavanja alata i kontrole prvih odlivaka do kontrole gotovih proizvoda i CNC obrade.

GOM sistemi omogućavaju planiranje merenja i kontrolu na osnovu konstrukcijskih podataka. Pri projektovanju kalupa i šablona, moguća je ciljana korekcija alata i kontrola sklopa, jezgra i klizača kalupa. Tokom probnog livenja proveravaju se oblik i dimenzije, geometrija, debljina zida i deformacije odlivka. Svi merni i inspekcijski postupci u kontroli kvaliteta serijske proizvodnje su automatizovani.

 

Uz predstavljanje iskustava iz prakse korisnika iz regiona, naš tim je održao prezentacije uživo na kojima je predstavio najnovija dostignuća 3D mernih sistema i softvera za:

  • Osiguranje kvaliteta u izradi uzoraka i kalupa
  • Praćenje i povratne projekcije u izradi alata i odlivaka
  • Analizu više delova
  • Kontrolu kvaliteta proizvodnje odlivaka

 

Održali smo radionice:

  • 7. 2. 2018. – Crowne Plaza hotel, Beograd, Srbija
  • 21. 2. 2018. – Hotel Aristos, Zagreb, Hrvatska
  • 7. 3. 2018. – FourPoints Ljubljana Mons, Ljubljana, Slovenija

 


SVE NOVOSTI