TOPOMATIKA, precizno industrijsko 3D meriteljstvo

Serija webinara: Digitalna korelacija slike / 3. – 12. 11. 2020.

Zatražite informacije o webinarima ili prijavama!

Webinari: GOM 3D rešenja za ispitivanje

 

Iskoristite sljedeću razinu merne tehnologije za analizu kretanja i deformacija. Saznajte više o osnivnim principima digitalne korelacije slike (DIC) i postanite inovator u svom departmanu za ispitivanje. Pogledajte kako je jednostavno koristiti optičku mernu tehnologiju, istražite njen potencijal u prezentacijama o aplikacijama i isprobajte automatizovana rešenja u ispitivanju konstrukcija i materijala.

Optička tehnologija merenja koja se zasniva na digitalnoj korelaciji slike pomaže vam da ubrzate vaša mehanička ispitivanja. Otkrijte mogućnosti brže pripreme ispitivanja upotrebom optičkih markera – referentnih tačaka umesto linearnih pretvarača pomeranja (LINEAR VARIABLE DIFFRENTIAL TRANSFORMER = LVDT). Pogledajte, kako intuitivni rezultati merenja naprezanja i pomeranja ubrzavaju optimizaciju numeričkih simulacijskih modela i kako stohastički crno-beli uzorci boje mogu zameniti stotine merača naprezanja.

Pogledajte seriju četiri besplatna webinara koji pružaju pregled od osnova digitalne korelacije slike (DIC) do automatizovanih rešenja:

1. deo: Teorija i principi digitalne korelacije slika

utorak, 3. 11. 2020.

  • 9:00 na engleskom
  • 13:00 na nemačkom
  • 17:00 na engleskom

2. deo: ARAMIS merni sistem

četvrtak, 5. 11. 2020.

  • 9:00 na engleskom
  • 13:00 na nemačkom
  • 17:00 na engleskom

3. deo: Primene u istraživanjima i razvoju

utorak, 10. 11. 2020.

  • 9:00 na engleskom
  • 13:00 na nemačkom
  • 17:00 na engleskom

4. deo: Automatizovana rešenja za ispitivanje konstrukcija i materijala

četvrtak, 12. 11. 2020.

Serija webinara – 1. deo: Najbolje iskoristite korelaciju digitalne slike – teorija i principi

Jeste li se ikad zapitali kako korelacija digitalne slike zaista funkcioniše i kako se iz digitalnih slika dobijaju informacije o naprezanju i pomeranjima? Iskoristite priliku i na ovom webinaru saznajte više o matematičkim osnovama tehnika korelacije digitalne slike i šta vam je neophodno za početak. Predstavljamo osnove obrade slike, prikazujemo postupke pripreme mernih objekata za DIC merenja i proučavamo tehniku korelacije uzoraka. Uz to, tokom ovog webinara obrađena je kalibracija senzora stereo kamere za 3D DIC merenja.

Nakon gledanja webinara, imat ćete sve osnove kako biste razumeli optičku mernu tehnologiju za analizu pomeranja i deformacija kako biste stekli sopstvena iskustva sa digitalnom korelacijom slike. Webinar se održava na nemačkom i engleskom jeziku.

 

Serija webinara – 2. deo: Iskoristite najbolje od ARAMIS mernog sistema

Otkrijte kako je jednostavno koristiti optičku mernu tehnologiju za analizu deformacija i pomeranja i upoznajte GOM “ključ u ruke” sisteme za 3D testiranje. GOM-ov glavni programer hardvera govori o dva koncepta ARAMIS senzora i njihovim ključnim karakterstikama. Saznaćete koji je senzor najprikladniji za vaše aplikacije.

Upoznajte se s ARAMIS sistemom i prednostima optičke merne tehnologije u 3D analizi kretanja i deformacija.

Webinar prikazuje i kompletan postupak 3D DIC merenja. Održava se na nemačkom i engleskom jeziku.

 

Serija webinara – 3. deo: Iskoristite najbolje primenu u istraživanjima i razvoju

Optička merna tehnologija afirmisala se u departmanima za mehanička ispitivanja i laboratorijima za ispitivanje materijala u 3D analizi deformacija i kretanja. Ova beskontaktna tehnologija pruža do sada najviše podataka o merenju oblika, pomeranja i naprezanja i savršen je alat za proveru i optimizaciju numeričkih simulacija. Optička metrologija omogućava nov kvalitet ispitivanja materijala i aplikacija za ispitivanje komponenata i konstrukcija.

Upoznajte svestranost optičke merne tehnologije na webinaru “Get the Best Out of Applications in Research and Development“. Saznajte od iskusnih korisnika kakve benefite imaju od beskontaktnog mernog sistema ARAMIS u svakodnevnim poslovima testiranja i kako im ARAMIS pomaže u savladavanju izazova u razvoju novih proizvoda.

Webinar se održava na nemačkom i engleskom jeziku.

Serija webinara – 4. deo: Izvucite najbolje iz automatiziranih rešenja za ispitivanje konstrukcija i materijala

Kiosk sučelje ARAMIS moćan je alat za automatizaciju aplikacija za mehaničko ispitivanje uz pomoć optičke merne tehnologije. Kiosk sučelje omogućuje maksimalnu automatizaciju postupka ispitivanja: od mernog postupka do procjene 3D podataka i sve do izrade gotovih mernih izvješća.

Kiosk sučelje ARAMIS nudi automatizirana rešenja za ispitivanja materijala i konstrukcija. Uz fokusirano korisničko sučelje i pojednostavljene postupke u softveru, jednostavnost upotrebe jedna je od ključnih prednosti alata za automatizaciju. Kiosk sučelje ARAMIS štedi vrijeme i novac.

Pridružite se webinarima kako biste istražili puni potencijal kiosk sučelja ARAMIS za automatizaciju vaših ispitivanje pomoću optičke merne tehnologije. Webinar se održava na nemačkom i engleskom jeziku.

Registrujte se za webinar na engleskom:

Registrujte se za webinar na nemačkom:

Sudjelovanje na webinarima je besplatno, dovoljno se prijaviti u web browseru koji podržava JAVA programski jezik i otvoriti link u 9:00, 13:00 ili 17:00 sati. Registracija je moguća do jedan sat prije početka webinara. Potvrdu o prijavi i link na kojem možete pogledati webinar dobit ćete e-mailom. Također će vam stići i besplatna prezentacija koja prati webinar.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na

digitalizacija@topomatika.rs

Za sve informacije i prijave obratite se na: info@topomatika.rs ili +385 1 349 6010


SVE NOVOSTI