TOPOMATIKA, precizno industrijsko 3D meriteljstvo

Posetite TOPOMATIKA štand na sajmu IFAM u Ljubljani – najveći izbor ZEISS optičkih 3D mernih uređaja

Preuzmite besplatnu probnu verziju inspekcijskog programa

ZEISS Quality Suite

Prijavite se na naš newsletter!

TOPOMATIKA d.o.o. poziva vas, zainteresovane za industrijska precizna merenja, da nas posetite na sajmu IFAM 2024 na štandu A–200, na Gospodarskom razstavišču u Ljubljani, na adresi Dunajska cesta 18, od 13. do 15. februara.
Da biste besplatno ušli na sajam i posetili naš štand bez plaćanja 15 eura za kartu, kontaktirajte nas na e-mail adresu: marketing@topomatika.hr. U polje Predmet upišite IFAM TOPOMATIKA. U poruci navedite iz koje ste firme, broj telefona, za koje mere i kontrolu kvaliteta ste zainteresovani, da li imate problem ili proizvod koji je problematičan za merenje, da li ste već sarađivali sa kompanijom TOPOMATIKA ,… Naši stručnjaci će vas nazvati da bi se što kvalitetnije pripremili za sastanak sa vama.

Beskontaktna 3D merenja

Prikazaćemo 3D merenje, reverzni inženjering, digitalizaciju, automatizaciju i robotizaciju i druge savremene 3D tehnologije, pa su zainteresovani dobrodošli na naš štand (A–200) u hali A. Tamo ćete od utorka do četvrtka moći da vidite uživo najveći izbor beskontaktnih ZEISS optičkih 3D skenera u regionu. Optičkim i laserskim 3D skenerima će upravljati stručnjaci naše kompanije. Više od 20 godina TOPOMATIKA se uspešno bavi optičkom metrologijom i implementacijom 3D mernih sistema u svim
granama prerađivačke industrije.

Standard u vodećim industrijama

Danas u mnogim industrijama klasična merenja na nekoliko tačaka nisu dovoljna. Industrije kao što su automobilska, vazduhoplovna, pa čak i industrija kućnih aparata zahtevaju od svojih dobavljača da obezbede jasne izveštaje o merenju u nizu mernih tačaka. Digitalna merenja služe da se izbegnu greške pre nego što se dogode, posebno pri povezivanju delova različitih proizvođača.

Dve decenije digitalne transformacije

Za početak digitalne transformacije, prvi korak je prelazak sa 2D procesa u trodimenzionalni svet, a to je oblast u kojoj TOPOMATIKA d.o.o. ima više od dve decenije iskustva u skoro svim proizvodnim granama u regionu.

ZEISS ATOS Q, GOM Scan 1, ATOS 5, hawk 2,…

TOPOMATIKA prodaje uređaje za beskontaktno 3D skeniranje – ZEISS optičke i laserske skenere, koji omogućavaju veoma precizno i znatno brže merenje od klasičnog kontaktnog merenja.

Pored toga, beskontaktno 3D skeniranje pruža neuporedivo više informacija o dimenzijama proizvoda, obliku i tolerancijama nego kontaktne metode. U našem portfoliju možete pronaći vrhunske metrološke optičke 3D skenere nemačkog proizvođača ZEISS: ATOS 5, ATOS Q, kao i skener koji predstavlja uvod u svet metrologije – GOM Scan 1.

Pored ovih uređaja, koji se mogu koristiti u mernoj laboratoriji kao i u pogonu, prodajemo i ručni laserski skener ZEISS T–SCAN hawk 2 – lagan i prenosiv uređaj koji može da skenira velike objekte, čak i na terenu.

Robotizacija dovodi do jeftinije kontrole

Robotski beskontaktni 3D merni uređaj ubrzava vaše procese, otkriva izvore grešaka u ranim fazama i obezbeđuje konkurentnost. Mnoge kompanije već koriste ZEISS ATOS ScanBox, automatizovani optički 3D merni uređaj za generisanje mernih podataka u serijama, čime smanjuju troškove i vreme.

Automatska kontrola kvaliteta i u pogonu

Standardizovani ZEISS ATOS ScanBox sistemi upoređuju sve stvarne 3D koordinate dela sa njihovim CAD modelima ili specifikacijama mernog plana i generišu kontrolne izveštaje odmah pored proizvodne linije.

Sajam IFAM je jedini B2B sajam za automatizaciju, mehatroniku, senzorsku tehnologiju, merenje i srodne tehnologije u regionu Centralne i Istočne Evrope. Uporedo sa njim, održavaju se sajmovi INTRONIKA, poslovni sajam za industrijsku i profesionalnu elektroniku, i Robotika, jedini poslovni sajam u regionu Centralne i Istočne Evrope posvećen robotici i sistemima koji ne zahtevaju interakciju ljudi.


SVE NOVOSTI